Tai Chi in Nijlen, Zandhoven of Herenthout

Waarom Tai chi in Nijlen, Zandhoven & Herenthout

Mensen in het verre Oosten genieten al eeuwenlang van de voordelen van het oefenen van Tai Chi. En hoewel het oefenen van Tai Chi een levenslang proces van ontdekking is, waarin je steeds nieuwe lagen ondekt, zijn er een vijftal basisprincipes die steeds in Tai Chi lessen terugkomen. Dit zijn:

Tai Chi Nijlen Zandhoven Herentals Herenthout
Tai Chi in uw buurt


Leren ontspannen

Belangrijker dan ooit, nu onze stresslevels ongekend hoog staan in tijden van crisis zoals Corona (Covid-19).  Terug in contact staan met jezelf, je emoties voelen en vervolgens loslaten kan ontspanning bieden. Daarvoor hebben wij ook geen speciale infrastructuur nodig. Aangezien onze lage impact oefeningen hebben wij geen sporthal of oefenruimte nodig. Het beekpark te Nijlen, Sportterrein in Herenthout en het park aan de kleuterschool te Zandhoven heeft alles wat wij nodig hebben om volledig ontspannen te kunnen zijn.

Eenheid

Deze hangt nauw samen met leren ontspannen. Eén zijn met lichaam en geest. Dit kan pas wanneer je jezelf leert ontspannen. Belangrijk om te leren ontspannen is dus het ervaren waar zowel ons lichaam als onze geest stress opslaat. We gaan op zoek naar deze plek en leren ontspannen. De emoties die vervolgens vrijkomen worden bekeken en leren we vervolgens los laten. Op deze manier komen wij in contact met lichaam en geest en de eenheid die daaruit vloeit.


Vloeiend

Tai Chi bestaat uit vloeiende bewegingen. Net zoals het water van de zee, eb en vloed kent, komen ook de bewegingen in Tai Chi op en gaan vervolgens weer. Deze lage impact oefeningen hebben een positieve werking op de gewrichten en spieren en helpen voor goede bloedcirculatie. Mensen in het Verre Oosten genieten al jaren van de positieve effecten van Tai Chi op de gezondheid. Nu is de kans ook voor u om van deze gezondheidsvoordelen te genieten en daarvoor hoeft u niet naar China, dit kan gewoon op de hoek van de straat, in Nijlen, Herenthout of Zandhoven.

Intentie

Tai Chi is een vorm van meditatie die intentie en creativiteit stimuleert. Dankzij Tai Chi worden er nieuwe processen gestart, krijg je nieuwe focus en nieuwe doelen. Bewegingen komen en gaan zonder in je hoofd te zitten. Je zal merken dat de juiste volgorde en bewegingen na een tijdje vanzelf komen. Je bent niet bezig met goed en fout, correct of incorrect. Je leert jezelf op een speelse manier opnieuw ontdekken met waarden die voorop staan: je goed en prettig voelen,  jezelf compleet voelen en de intentie...


Hoe lang eer ik de effecten ervaar?

Misschien denk je na het lezen, Tai Chi klinkt leuk maar is dit zoiets waar ik jaren moet voor training vooraleer ik de effecten voel dan kan ik je geruststellen.  Ondanks dat Tai Chi een levenslang proces van verbetering is kan je het eerste effect al vanaf les 1 ervaren.

Heb jij na het lezen van deze tekst zin om een verandering in je leven te starten, en jezelf beter dan ooit te voelen, dan kan Start 2 Tai Chi voor u de oplossing zijn. Onze scholen zijn in Nijlen, Herenthout en Zandhoven. Gelukkig kunnen wij in deze tijden volledig corona-proof lesgeven. Wil je liever niet in groep training, en woon je alsnog in de regio Nijlen, Herenthout of Zandhoven,  dan kan 1-op-1 training Tai Chi een oplossing zijn.  Contacteer ons dan via het formulier onderaan op de website. Wij verwelkomen je graag op onze sessies.

5 opmerkingen :

 1. Waar en wanneer in herentals?
  Groetjes Karen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Karen In het sportverblijf rechtover ingang van het BLOSO center donderdagavond van 19 uur tot 20 uur. Taichigreetz Herwin

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Beste, in Nijlen trainen we elke woensdagavond van 21u tot 22u in de Kerkeblokken.

   Verwijderen
  2. Kerkeblokken op woensdagavond van 21 uur tot 22 uur eerste les gratis

   Verwijderen

Copyright © Start 2 Tai Chi.